Başımız Sağ Olsun


Esenlikler! 
Bugün Mustafa Kemal Atatürk' ün ölümünün 81. yıl dönümü. 
Başımız sağ olsun. 

Ona çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklarda rahatça yaşayabiliyorsak, kendi dilimizi konuşabiliyorsak, kendi dilimizi okuyup yazabiliyorsak, kendi dinimizi kendi dilimizi kullanarak öğrenip yaşayabiliyorsak, bugün Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülke varsa; bunu ona borçluyuz. 

O olmasaydı bu övgü yazısını yazamazdım. 
Bugün biri çıkıp Atatürk' e hakaret ediyorsa, bu özgürlüğü Atatürk' e borçlu. 
*** 
Mustafa Kemal' i gerçekten unutulmaz kılan şey bunlar değildir. Onun bu kadar unutulmaz olması, bilim insanı olmasındandır. 
Bilimsel düşünceyle hareket etmeseydi Kurtuluş Savaşı' nı kazanamazdık, başta saydıklarımın hiçbiri olmazdı. 

Ne ondan nefret ederek ne de ona taparak bir yere gidebiliriz. 
Ona karşı gönül borcu duymalıyız ama onu bir tanrı veya bir peygambermiş gibi kullanmamalıyız. Onun adını her yere yazarak da bir şey yapamayız, onun adını her yerden silerek de. 

Bir insan gerçekten Atatürkçüyse bilimle uğraşır. Bilimsel verilerin birini kabul edip diğerini reddetmez. İlgisi ve imkânı varsa bilim yapar, yoksa bilimi adam gibi öğrenir; bilmeyene öğretir. Kendisi bilim yapmıyorsa, yapana saygıda kusur etmez. Sonra, bilgi ve deneyimlerini ulusunu ve insanlığı ileriye ve iyiye taşımak için kullanır. Durmak, yorulmak bilmeden bunu devam ettirir. 

Mustafa Kemal Atatürk' ün yaptığı ve söylediği şeyler, bir gün bilimle ters düşerse bilimi seçmemiz gerektiğini unutmayın. Gerektiğinde onun yerine bilimi seçerek zaten onu seçmiş olacağız. 

Yorumlar